Peru & Ecuador 2008/2009

Dagje Cuzco

Heerlijk uitgebreid ontbeten op de binnenplaats. Door Cuzco gewandeld. Observaties:

- politie-agenten blazen ook op hun fluitje om elkaar te groeten.. misschien omdat er verder niemand meer op reageert?

- dat verhaal over die muren van grote nauw passende stenen klopt echt, geen speld tussen te krijgen. De fundamenten van veel Spaanse gebouwen zijn uit de Inca-tijd, bij aardbevingen donderde de Spaanse bovenbouw in elkaar en werd er herbouwd op de prima Inca-muren.

- gewone jan-met-de-pet woonhuizen zijn wat minder solide: leem met wat stro erdoor.

- sta in het toeristische centrum niet te lang stil want dan komen de verkopers op je af als vliegen op stroop. ¨I polish your Gringo shoes, very cheap¨ Als ik op ieder aanbod was ingegaan, zouden mijn schoenen binnen een dag tot op de zolen weggepoetst zijn. Een beetje Giethoorn-bestendig moet je hier wel zijn.

- Donde es la fiesta? Gewoon luisteren waarvandaan de muziek klinkt! Moest er wel driekwartier voor bergopwaarts maar kwam in een soort straatfeest met BBQ en live band terecht. Stond vast niet in de Lonely Planet want geen toerist te bekennen.

- Zo´n oud vrouwtje in klederdracht wil natuurlijk tegen betaling met haar lama op de foto. Dus stiekem genomen toen ze niet keek. Maar daar is de lama op getraind! Volgens mij gaf hij een ruk aan het touw, toen had oma me in de gaten en ik heb natuurlijk alsnog netjes een Sole betaald.

- Niet alleen sommige Peruanen hebben het hier slecht, ik werd door een zuid-afrikaan aangesproken die in geldnood zat en honger leed. Maar toen ik er niet op inging, kreeg ik een flyer van een hostel in mijn handen gedrukt, gerund door zijn zuid-afrikaanse vrienden, moest ik maar eens gaan kijken....

Nu het met de hoogteziekte en het regenseizoen (geen drup) wel meevalt, ga ik wat trips in de omgeving maken én een reisbureautje zoeken voor De Inca Trail naar Macchu Pichu (of iets nders als de standaard Inca Trail al volgeboekt is).

Hasta luego!

traveljunk Leo

Hé Jasper,

Leuke verhalen en foto's van Peru. Ik was enige weken geleden ook in Peru maar ben inmiddels doorgereisd via Bolivia, Chili, Paaseiland, Patagonie en Urugay naar Brazilie. Nog maar 1,5 week en dan ga (moet) ik weer naar huis.

Ik wens je nog veel reispelzier toe !
traveljunk.reismee.nl en www.traveljunkies.nl

Jacqueline

Hee Jasper,

Leuke verhalen en mooie foto's! Keep us posted.

Jacqueline

Remco

Als je toch stil moet zitten om rode bloedlichaampjes aan te maken, doe dat dan vooral in een internetcafe. Je verhalen zijn erg beeldend en doen mij verlangen naar exotisch eten, spannende ontmoetingen en inventieve verkopers.

Ik ben benieuwd hoeveel Simon Bolivar pleinen / straten / lanen je zal betreden tijdens jouw vakantie.

Remco

Natasja

Japserrrr! Klinkt goed allemaal! Spannend hoor. Ik heb gehoord dat je extra rode bloedlichaampjes aanmaakt door het drinken van rode wijn. Dus proost zulllen we dan maar zeggen! Have fun en we lezen je volgende observaties wel weer!!